Radarbanyumas - Berita Harian Nasional, Jawa Tengah, Banyumas, Purbalingga, Cilacap, Kebumen, Banjarnegara, Purwokerto
  • Ora Gelem Ditelpon

    Rabu, 29 Juni 2016 - 11:25

    Mbarang duwe anak, Daplun karo bojone si Dakem padha ngganti omongan hubungan wong dewasa karo omongan “TELPON”. Sawijining dina...

  • Jeneng Dawane Sapa..?

    Kamis, 16 Juni 2016 - 11:18

    Kaya biasane angger ana murid anyar mesti pada kepengin ngerti jenenge umaeh pokoke sekabehanne. Ora kur kancane, gurune ya...

  • Gawe Kliping Wulan Puasa

    Rabu, 8 Juni 2016 - 10:55

    Daplun sing esih sekolah SD olih tugas sekang guru PKn (pendidikan Kewarganegaraan). Merga wulan puasa bu guru Dakem sing...

  • Ngecek Kolesterol

    Sabtu, 28 Mei 2016 - 11:44

    Esuk esuk muput kak Daplun lunga maring klinik deweke kepengin ngecek kolesterole agi duwur apa ora. Mergane deweke agepan...

  • Dadi Tukang Cukur

    Kamis, 26 Mei 2016 - 11:13

    Daplun kiye lulusan SD nggolet gawean angel banget, usaha ya bola bali ora dadi. Akhire deweke melu lilike sinau...

  • Ora Teyeng Nyeberang Ndalan

    Selasa, 24 Mei 2016 - 10:15

    Daplun bocah sing tembe sekolah TK njaluk dolan maring nggone Kemplu, kancanne sing umaeh nang seberang ndalan. “Mak.., mamake...

  • Ceritane Sedih Banget

    Senin, 23 Mei 2016 - 02:12

    Daplun, Kemplu karo Dawir padha kepengin turu nang kamar sing duwur banget, mulane wong telu mau padha mangkat meng...

  • Trek Ngguling Merga Semut

    Sabtu, 21 Mei 2016 - 10:56

    Awan awan bali sekolah Daplun weruh tanggane agi pada tongkrongan nang warung, deweke njutan merek. “Geh ko padha ngerti...

  • Daplun Dadi Satpam

    Jumat, 20 Mei 2016 - 11:36

    Daplun wis pirang minggu kiye dadi satpam nang umahe wong sugih. Pas jaga wengi deweke sing agi turu ujug-ujug...

  • Dicopet Cah Wadon

    Rabu, 18 Mei 2016 - 11:38

    Daplun kiye bocah ndugal banget, senajan wis bujang tapi nduwe kebiasaan ora tau nganggo cawet alias celana dalam. Senenge...

  • Jeneng Daplun Diarani Wagu

    Sabtu, 14 Mei 2016 - 10:19

    Tahun ajaran baru Bu Guru mulai ngajar nang SMP. Jeneng ketemu bocah anyar gurune kepengin ngerti siji-sijine bocah. Bar...

  • Bingung Arep Njelasna

    Jumat, 13 Mei 2016 - 10:33

    Daplun sing duwe peternakan sapi perah dina kuwe  katon bingung banget, deweke kawit mau ngalamun baen. Kemplu sing kawit...

  • Cita Cita Angger Gedhe

    Sabtu, 7 Mei 2016 - 10:56

    Dina kuwe Bu Dakem agi ngajar nang kelase Daplun. Bar mulang wong-wong sukses nang dunya, Bu Guru Dakem gari...

  • Praktek Mahasiswa Kedokteran

    Rabu, 4 Mei 2016 - 11:02

    Dina kuwe dokter Daplun agi mulang calon-calon dokter. Sing dibahas dina kuwe babagan penyakit kencing maning. Kabeh mahasiswane kon...

  • Daplun Dadi Dokter

    Selasa, 3 Mei 2016 - 10:22

    Dokter Daplun sing nembe dadi dokter olih tugas sekang kepalane, dadi dokter bantuan neng puskesmas ndesa sing pancen bener-bener...

  • Gajah Bonbin Mati

    Senin, 2 Mei 2016 - 10:29

    Embuh kenangapa gajah sing paling gede nang kebon binatang (Bonbin) mati. Krungu kabar ana gajah mati aktivis perkewanan sing...

  • Menang Bedek-kan

    Jumat, 29 April 2016 - 10:30

    Esuk esuk Kaki Daplun mlebu maring Bank karo nggawa duit sekandi. Deweke njaluk ditemukna karo kepala bank-nge. “Tulung inyong...