Radarbanyumas - Berita Harian Nasional, Jawa Tengah, Banyumas, Purbalingga, Cilacap, Kebumen, Banjarnegara, Purwokerto
  • Milih Perangkat Desa Sing Pinter

    Kamis, 21 Juli 2016 - 14:26

    Mbarang kepilih dadi Lurah, Daplun banjur sinau meng Amerika, deweke kepengin ngerti kepriwe carane milih prangkat desa sing pinter....

  • Nganggo Tusuk Gigi

    Rabu, 20 Juli 2016 - 14:48

    Esuk-esuk Nini Dakem wis kesuh-kesuh maring rewange. “Sawiyah, Daplun!!! Ngeneh… inyong arep ngomong!” Dakem ngundang rewange. “Iya, Bu… ana...

  • Durung Ngerti Rega Sewane

    Selasa, 19 Juli 2016 - 05:31

    Sawijining dina Kaki Dawir ana keperluan nang luar kota dadine deweke kepeksane ninggalna usaha penyewaan kewan-kewan pejantan nggo dikawina...

  • Dicokot Ula

    Jumat, 15 Juli 2016 - 13:25

    Daplun anggota anyar kelompok pecinta alam melu kemping nang alas karo kanca-kancane sing pada anyare. Ndilalah pas Daplun karo...

  • Bapakke Kerja Nang Mabes Polri

    Rabu, 13 Juli 2016 - 09:19

    Ngerti akeh bocah ngaku anakke Jendral angger pas ana tilangan, Daplun dadi melu melu baen. Ceritanne awan kuwe Daplun...

  • Wedi Karo Arus Balik

    Senin, 11 Juli 2016 - 00:44

    Dawir sore kuwe dolan meng umaeh Kemplu sisannggawe silaturahmi. wong loro mau banjur dophokan nang teras ngumah. “Priwe kepenak...

  • Ora Gelem Ditelpon

    Rabu, 29 Juni 2016 - 11:25

    Mbarang duwe anak, Daplun karo bojone si Dakem padha ngganti omongan hubungan wong dewasa karo omongan “TELPON”. Sawijining dina...

  • Jeneng Dawane Sapa..?

    Kamis, 16 Juni 2016 - 11:18

    Kaya biasane angger ana murid anyar mesti pada kepengin ngerti jenenge umaeh pokoke sekabehanne. Ora kur kancane, gurune ya...

  • Gawe Kliping Wulan Puasa

    Rabu, 8 Juni 2016 - 10:55

    Daplun sing esih sekolah SD olih tugas sekang guru PKn (pendidikan Kewarganegaraan). Merga wulan puasa bu guru Dakem sing...

  • Ngecek Kolesterol

    Sabtu, 28 Mei 2016 - 11:44

    Esuk esuk muput kak Daplun lunga maring klinik deweke kepengin ngecek kolesterole agi duwur apa ora. Mergane deweke agepan...

  • Dadi Tukang Cukur

    Kamis, 26 Mei 2016 - 11:13

    Daplun kiye lulusan SD nggolet gawean angel banget, usaha ya bola bali ora dadi. Akhire deweke melu lilike sinau...

  • Ora Teyeng Nyeberang Ndalan

    Selasa, 24 Mei 2016 - 10:15

    Daplun bocah sing tembe sekolah TK njaluk dolan maring nggone Kemplu, kancanne sing umaeh nang seberang ndalan. “Mak.., mamake...

  • Ceritane Sedih Banget

    Senin, 23 Mei 2016 - 02:12

    Daplun, Kemplu karo Dawir padha kepengin turu nang kamar sing duwur banget, mulane wong telu mau padha mangkat meng...

  • Trek Ngguling Merga Semut

    Sabtu, 21 Mei 2016 - 10:56

    Awan awan bali sekolah Daplun weruh tanggane agi pada tongkrongan nang warung, deweke njutan merek. “Geh ko padha ngerti...

  • Daplun Dadi Satpam

    Jumat, 20 Mei 2016 - 11:36

    Daplun wis pirang minggu kiye dadi satpam nang umahe wong sugih. Pas jaga wengi deweke sing agi turu ujug-ujug...

  • Dicopet Cah Wadon

    Rabu, 18 Mei 2016 - 11:38

    Daplun kiye bocah ndugal banget, senajan wis bujang tapi nduwe kebiasaan ora tau nganggo cawet alias celana dalam. Senenge...

  • Jeneng Daplun Diarani Wagu

    Sabtu, 14 Mei 2016 - 10:19

    Tahun ajaran baru Bu Guru mulai ngajar nang SMP. Jeneng ketemu bocah anyar gurune kepengin ngerti siji-sijine bocah. Bar...